Brown soda bread (Pa integral) - comtat de Wicklow, Irlanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Liam Orr, Barcelona

INGREDIENTS

  • 300 ml d'aigua
  • 450 g de farina integral
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 1 culleradeta de nou moscada
  • 2 culleradetes de sucre moreno
  • 2 culleradetes de sal
  • 2 iogurts

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a temperatura alta.
Aboqueu la farina en un bol fent-la passar per un colador fi, d'aquesta manera agafarà aire. Afegiu-hi el bicarbonat, la nou moscada, la sal i el sucre. Remeneu-ho una mica abans d'incorporar-hi els iogurts, el sucre i, finalment, l'aigua.
Pasteu-ho fins que tingueu una massa elàstica i compacta. Deixeu-la reposar una bona estona.
Doneu-li forma i enforneu-la durant mitja hora. Quan ja faci uns 20 minuts, vigileu que no se us cremi la part de sobre; si convé afluixeu una mica la temperatura.

Truc d'en Liam:
Si us voleu assegurar que el pa "puja", afegiu a la preparació una culleradeta rasa de llevat en pols.