Brou de pollastre i amanides variades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marquès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
INGREDIENTS
- BASE DE L'AMANIDA:
- enciam francès, escarola, xicoira, enciam vermell, fulles de roure, herba dels canonges, etc.
- AMANIDA 1:
- pera, formatge de Maó, sèsam i vinagreta de soja (oli, sal, pebre i soja)
- AMANIDA 2:
- tomàquet, mozzarella, alfàbrega i vinagreta (oli, pinyons, vinagre agredolç, mel, sal i pebre)
- PER AL BROU:
- 1 pit de pollastre
- 1/4 de gallina
- 1 carcassa de pollastre
- ceba
- 2 pastanagues
- 1 nap
- 1 porro
- 2 patates
- 1 os de pernil (opcional)
- 1/4 de col
- sal i aigua
PREPARACIÓ
Per fer el brou, en una olla amb aigua bullint, poseu-hi el pit de pollastre,
, la carcassa de pollastre, la gallina, la ceba pelada, les pastanagues pelades, el nap pelat, el porro tallat a trossos, les patates pelades, l'os de pernil, la col i la sal, i deixeu-ho bullir durant dues hores. A continuació, coleu el brou i reserveu per separat el brou, les verdures i la carn.
Per fer la primera amanida poseu en un bol la base de l'amanida, la pera tallada a trossos, el formatge de Maó tallat a daus i el sèsam. Amaniu-ho tot amb una vinagreta de soja, que fareu barrejant en un bol l'oli, la sal, el pebre i la soja.
Per fer la segona amanida, poseu en un bol la base de l'amanida, l'alfàbrega, el tomàquet tallat a rodanxes molt fines i la mozzarella tallada també a rodanxes. Amaniu-ho tot amb una vinagreta, que fareu barrejant en un bol l'oli, el vinagre, la mel, els pinyons, la sal i el pebre.
, la carcassa de pollastre, la gallina, la ceba pelada, les pastanagues pelades, el nap pelat, el porro tallat a trossos, les patates pelades, l'os de pernil, la col i la sal, i deixeu-ho bullir durant dues hores. A continuació, coleu el brou i reserveu per separat el brou, les verdures i la carn.
Per fer la primera amanida poseu en un bol la base de l'amanida, la pera tallada a trossos, el formatge de Maó tallat a daus i el sèsam. Amaniu-ho tot amb una vinagreta de soja, que fareu barrejant en un bol l'oli, la sal, el pebre i la soja.
Per fer la segona amanida, poseu en un bol la base de l'amanida, l'alfàbrega, el tomàquet tallat a rodanxes molt fines i la mozzarella tallada també a rodanxes. Amaniu-ho tot amb una vinagreta, que fareu barrejant en un bol l'oli, el vinagre, la mel, els pinyons, la sal i el pebre.