Brou de pollastre i amanides variades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marquès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • BASE DE L'AMANIDA:
  • enciam francès, escarola, xicoira, enciam vermell, fulles de roure, herba dels canonges, etc.
  • AMANIDA 1:
  • pera, formatge de Maó, sèsam i vinagreta de soja (oli, sal, pebre i soja)
  • AMANIDA 2:
  • tomàquet, mozzarella, alfàbrega i vinagreta (oli, pinyons, vinagre agredolç, mel, sal i pebre)
  • PER AL BROU:
  • 1 pit de pollastre
  • 1/4 de gallina
  • 1 carcassa de pollastre
  • ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 nap
  • 1 porro
  • 2 patates
  • 1 os de pernil (opcional)
  • 1/4 de col
  • sal i aigua

PREPARACIÓ

Per fer el brou, en una olla amb aigua bullint, poseu-hi el pit de pollastre,
, la carcassa de pollastre, la gallina, la ceba pelada, les pastanagues pelades, el nap pelat, el porro tallat a trossos, les patates pelades, l'os de pernil, la col i la sal, i deixeu-ho bullir durant dues hores. A continuació, coleu el brou i reserveu per separat el brou, les verdures i la carn.

Per fer la primera amanida poseu en un bol la base de l'amanida, la pera tallada a trossos, el formatge de Maó tallat a daus i el sèsam. Amaniu-ho tot amb una vinagreta de soja, que fareu barrejant en un bol l'oli, la sal, el pebre i la soja.

Per fer la segona amanida, poseu en un bol la base de l'amanida, l'alfàbrega, el tomàquet tallat a rodanxes molt fines i la mozzarella tallada també a rodanxes. Amaniu-ho tot amb una vinagreta, que fareu barrejant en un bol l'oli, el vinagre, la mel, els pinyons, la sal i el pebre.