Bròquil gratinat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bròquil és una hortalissa del grup de les crucíferes que conté fitonutrients que li atorguen un efecte protector i antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 bròquil

    4 ous

    8 anxoves

    500 g de llet

    100 g de nata 35%

    100 g de mozzarella 

    50 g de farina

    50 g de mantega

    oli jove

    sal

    pebre blanc

    vinagre de xerès

PREPARACIÓ

Mentre posem un pot amb aigua mineral i una mica de sal a bullir, en un altre pot, fem un roux.

Tallem el bròquil tot mantenint els "arbrets", en reservem els "troncs" més gruixuts i els tallem a daus molt petits.

Escaldem els "arbrets" 4 minuts i els traiem del foc amb una aranya. Després els posem dins d'un bol amb aigua freda i glaçons per tallar-ne la cocció.

A la mateixa aigua de cocció dels "arbrets", hi escaldem durant 1 minut les tiges gruixudes del bròquil tallades a daus. Ho colem i ho passem en un bol amb un raig de vinagre de xerès i un d'oli. Ho reservem.

Bullim nata i llet amb un polsim de sal,  50 g de mozzarella i els quatre ous, prèviament bullits i ratllats. 

Un cop ha arrencat el bull, hi tirem el roux.

No deixem de remenar-ho.

Muntem la safata amb el bròquil i la beixamel i hi tirem el que ens queda de mozzarella ben repartida per sobre. Ho posem a la part alta del forn, 6 minuts, a 220 graus.

Ho traiem del forn i hi afegim les tiges gruixudes i avinagrades que teníem reservades. Ho servim amb una mica de pebre blanc.

Anar al contingut