Bròquil arrebossat amb farina d'ametlles i maionesa de taronja

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Òscar Teixidó
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aula Restaurant CETT, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 bròquil
  • 1 cullerada de sal fina
  • aigua
  • Per fer la pasta d'arrebossar:
  • 10 g de llevat (impulsor)
  • 100 g de farina blanca
  • 1 c/s d'aigua
  • 60 g de pols d'ametlla torrada
  • 1 ou
  • 1 cullerada d'oli de gira-sol
  • Per a la maionesa de taronja:
  • 1 clara d'ou
  • 250 g d'oli de gira-sol
  • 1 pell de taronja ratllada
  • 1 cullerada de sal

PREPARACIÓ

Per fer la pasta d'arrebossar, poseu en un bol l'aigua, la farina, la pols d'ametlla, el llevat i l'ou, barregeu-ho bé amb unes varetes manuals i deixeu-ho reposar durant una hora a la nevera.

A continuació, renteu i talleu el bròquil, coeu-lo en una olla amb aigua bullint i una mica de sal, durant uns 3 minuts, i refredeu-lo en un bol d'aigua i gel per tallar la cocció. Tot seguit, punxeu els trossos de bròquil amb les broquetes de fusta i reserveu-los.

Per fer la maionesa, emulsioneu amb un pímer, en un bol alt, la clara d'ou, l'oli de gira-sol, la pell de taronja ratllada i la sal i reserveu-ho.

A continuació, banyeu les broquetes amb la pasta d'arrebossar i fregiu-les en una paella baixa amb l'oli ben calent.

I ja per acabar, emplateu les broquetes i guarniu el plat amb una mica de maionesa.