Broquetes de tonyina

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de llom de tonyina tallada en daus de 4x4 cm
  • 2 pebrots vermells
  • 2 pebrots verds
  • 1 manat de ceba tendra
  • 16 xampinyons grossos
  • orenga en fulla
  • farigola, grans de pebre, romaní, pebre vermell
  • 500 cc de vi blanc del Penedès
  • 1 l d'oli d'oliva d'acidesa màx. 0,4
  • 8 broquetes de bambú o d'acer de 25 cm.
  • 1 llimona

PREPARACIÓ

Netegem els xampinyons del peu i els arrenquem a bullir suaument amb una miqueta d'aigua i unes gotes de llimona. Un cop tendres, els refredem traient-los de l'aigua.
Tallem els pebrots en daus de 3x3 cm, i deixem les cebes tendres senceres i pelades.
Fem les broquetes :
tonyina + pebrot vermell + tonyina + ceba+ tonyina + pebrot verd + tonyina + xampinyó.

Barregem amb el túrmix l'oli, les herbes, el suc de mitja llimona i el vi blanc.

Salpebrem les broquetes i les disposem en la base d'una safata, les cobrim amb la marinada i les hi deixem una bona estona per tal que s'amarin de la salsa.

Les courem amb brases de carbó, si fem un pícnic "controlat" a l'exterior.

Si les fem a casa, les podem coure a la planxa.