Broquetes a la brasa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les verdures cuites a la brasa, en comptes de bullides, mantenen millor les vitamines, els minerals i les propietats sensorials dels aliments. Els pebrots són unes hortalisses d'elevat contingut en antioxidants gràcies a la vitamina C, al betacarotè i al licopè que contenen.

INGREDIENTS

  • 200 g d'entrama de vedella
  • 2 botifarres emmascarades
  • 1 contracuixa de pollastre
  • 1 carbassó
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cebes tendres
  • 2 cabeces d'alls negres
  • oli d'oliva verge extra
  • una cullerada de conyac
  • 3 cullerades de soja
  • aigua mineral
  • pebre negre
  • pebre vermell
  • sal grisa
  • gingebre
  • julivert
  • menta
  •  

PREPARACIÓ

1. Tallem a mida mossegada la vedella i el pollastre. Deixem macerar la vedella amb un raig de conyac, pebre negre, mig litre d'aigua i 50 g de sal durant una hora. Posem el pollastre amb salsa de soja, oli d'oliva, pebre vermell, gingebre ratllat i sal. Ho deixem marinar durant una hora.
2. Tallem (a mida similar) el carbassó, la ceba i els pebrots. 
3. Anem posant als bastonets de la broqueta un tall de pebrot verd, un tall de pollastre, un tall de botifarra negra, un tall de pebrot vermell, un tall de carn de vedella, i la ceba tendra.
4. Coem les broquetes a la brasa.
5. Fem un allioli. En una mà de morter hi posem tots els alls negres pelats, un raig d'oli, un polsim de sal, i ho triturem tot.
6. Servim la broqueta amb l'allioli i ho acompanyem amb julivert i menta picats per sobre.