Broqueta de tonyina

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ramon Saltó
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ble, Igualada

INGREDIENTS

  • 600 g de tonyina
  • oli d'oliva, sal i pebre Per al saltat de verdures:
  • 1 pastanaga grossa
  • 1 carxofa
  • 1 pebrot
  • 1 carbassó
  • 20 cirerols
  • 1 manat d'espàrrecs
  • 100 g de mongeta tendra fina
  • 1 gotet d'oli de soja

PREPARACIÓ

En una paella amb l'oli calent salteu la pastanaga tallada a tires, els espàrrecs i la mongeta tendra fina.
Salteu també el pebrot, el carbassó i la carxofa, tot tallat a tires, i els cirerols en una altra paella. És important que controleu la cocció perquè les verdures quedin el màxim de fresques. Quan tingueu les verdures a punt, saleu els talls de tonyina i coeu-los en una paella. La cocció ha de ser curta perquè si no us quedaria massa seca. Ja per acabar, serviu els trossos de tonyina tallats per la meitat amb les verdures saltades. Amaniu-ho amb un raig d'oli i amb sal.