Briouats (Triangles de pollastre) - Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Jamila Ben Said, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 pollastre
  • 2-3 cebes
  • mantega
  • sal i oli
  • espècies (safrà, pebre vermell, julivert, coriandre)
  • 4 ous
  • ouarkas (fulles de pasta fil·lo)

PREPARACIÓ

Talleu el pollastre a trossos (a quarts o més petit), traieu-ne la pell i renteu-lo. Poseu el pollastre en una olla amb un bon raig d'oli d'oliva juntament amb les cebes trinxades, les espècies (la quantitat dependrà del vostre gust), una cullerada de mantega i sal. Deixeu que cogui durant uns 45 minuts a foc fluix.
Separeu les fulles de pasta fil·lo, talleu-les per la meitat i unteu-les amb mantega fosa; això farà que no s'assequin i perdin humitat. Reserveu-les apilades i, si convé, dins una bossa de plàstic fins al moment de farcir-les.
Un cop tingueu el pollastre cuit, desosseu-lo i trinxeu-lo. Afegiu a aquest trinxat 3 ous durs i julivert, tot picat ben petit. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i, si us hi agrada, afegiu-hi un pessic de safrà.
Ara només us queda preparar els triangles: agafeu una mitja fulla de pasta fil·lo; doblegueu-la de les vores (al llarg) perquè us quedi una base més o menys allargada de pasta; agafeu una cullerada de pollastre trinxat i col·loqueu-la en una punta de la pasta; heu d'anar "embolicant" el farciment de pollastre, cargolant la pasta fil·lo, donant-li forma de triangle.
Per "tancar" els triangles, unteu amb ou batut la punta final de la pasta i fiqueu-la dins de l'última passada (com si tanquéssiu un sobre). Els briouats es couen al forn just uns minuts, fins que queden daurats.