Brioix perdut

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Andreu Vidal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Irene, Arties

INGREDIENTS

  • 150 g de brioix
  • 1/2 l de llet
  • 1/2 l de nata al 50%
  • 325 g de sucre
  • 10 ous
  • 3 beines de vainilla
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 nou de mantega
  • farina
  • sucre de llustre
  • sucre morè

PREPARACIÓ

Per fer la massa, escalfeu en un cassó la llet, la nata i les beines de vainilla obertes.
Mentrestant, en un bol bateu els ous amb el sucre fins que quedi ben barrejat. Després, afegiu-hi la llet i la nata, remeneu-ho tot bé i coleu-ho.

A continuació, talleu el brioix a talls i traieu-ne les vores. Tot seguit, unteu un motllo amb mantega i farina, i poseu-hi una base de brioix i cobriu-ho tot amb la massa. Finalment, afegiu-hi una mica de mantega, sucre morè per sobre i poseu-ho al bany maria al forn durant 45 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, desemmotlleu-ho, cobriu el brioix amb sucre de llustre i sucre morè i caramel·litzeu-lo amb la pala.