Brie fos amb melmelada de tomàquet

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Melmelada de tomàquet
  • 2 kg de tomàquets de pera
  • 1,5 kg de sucre blanc
  • Per a la conservació
  • conyac
  • pots de vidre esterilitzats
  • discos de paper parafinat
  • Brie fos amb melmelada
  • (per compartir)
  • formatge brie
  • melmelada de tomàquet

PREPARACIÓ

Melmelada de tomàquet
- Marquem la pell de cada tomàquet amb un tall en forma de creu, no gaire profund, així serà més fàcils pelar-los després.
- Fem bullir aigua en una cassola i hi tirem els tomàquets. Els deixem coure durant 10 segons.
- Traiem els tomàquets de la cassola i els posem en un bol amb aigua i glaçons.
- Després d'uns segons en aigua freda, els pelem. Reservem les peles en un recipient.
- Per treure les llavors de cada tomàquet, els fem un tall profund amb un ganivet, els agafem d'un en un amb tota la mà i tanquem el puny, esprement-los, fins que en surtin les llavors.
- Llencem les llavors dels tomàquets i els posem en un bol on puguem fer servir la batedora elèctrica.
- Fem servir ara la batedora elèctrica per aixafar els tomàquets, però sense fer-ne puré.
- Triem una cassola ampla de ferro i la posem al foc. Quan sigui calenta, hi aboquem els tomàquets triturats.
- Afegim a la cassola el sucre blanc i ho remenem bé. Deixem coure el tomàquet amb el sucre al voltant de 45 minuts, fins que es faci la compota. No us oblideu de remenar constantment perquè no s'enganxi.
- Posem la melmelada dins els pots de vidre, mullem els discos de paper parafinat de conyac i col·loquem un disc a sobre de la melmelada de cada pot, en contacte directe amb el tomàquet, i tapem els pots.
- Posem els pots de vidre al bany maria, al voltant de 20 minuts. L'aigua ha d'arribar a la meitat de l'alçada del pot i no ha de bullir. Els recipients s'han de treure de la cassola quan l'aigua ja sigui freda per evitar que es trenquin els pots.

Brie fos amb melmelada
- Tallem el formatge brie a trossos i col·loquem al damunt de cada tros una culleradeta de melmelada de tomàquet.
- Posem dins del microones el formatge amb la melmelada i, quan el formatge es comenci a fondre, ho traiem tot.