Brasejat de verdures amb oli de fonoll i safrà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Lladó
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Merlot, Tarragona

INGREDIENTS

  • 2 pastanagues
  • 3 cebes
  • 2 carbassó
  • 4 porros
  • 8 espàrrecs verds fins
  • 1/2 col petita
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • fonoll
  • safrà
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, peleu el carbassó formant tires amples i talleu-les en juliana.
Després, talleu la punta dels espàrrecs i talleu els troncs en rodanxes. Tot seguit, brasegeu totes les verdures tallades en juliana en una paella ben calenta amb sal i oli, procurant que se'ns cremin una mica. Per fer l'oli de fonoll i safrà, poseu la ceba tallada en juliana, el safrà, l'oli, el fonoll, la sal i el pebre en una cassó i deixeu-ho coure a foc suau uns 15 minuts. A continuació, salpebreu les verduretes i poseu-les al forn a 250 graus durant 7 minuts. I ja per acabar, emplateu les verdures i regueu-les amb una mica d'oli de fonoll i safrà.