Braons de xai amb 12 cabeces d'all

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a dues persones:
  • 2 braons de xai d'uns 300 g cadascun
  • 4 cabeces d'all morat fermes
  • 4 patates blanques mitjanes
  • 1/2 l de vi blanc sec
  • 1/2 l de brou d'aviram
  • fulles de romaní fresc

PREPARACIÓ

Preparació: 10 minuts

Cocció 2- 2'30 h. aprox.

1. Traieu el greix exterior dels braons. Això fa que els plats amb xai facin olor de llana.
2. Salpebreu-los amb generositat. Després, daureu-los en una cassola que després pugui anar al forn.
3. Afegiu-hi les cabeces d'alls senceres, però sense les pellofes exteriors ni les arrels de la base.
4. Quan facin un aroma potent d'all fregit, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir fins que gairebé no en quedi.
5. Afegiu-hi el brou de gallina, i fiqueu-ho al forn a 150ºC.
6. Emboliqueu les patates amb paper d'alumini i fiqueu-les al forn amb unes fulles de romaní a dins de la polpa.
7. Al cap de 2 hores, traieu del forn la cassola i les patates. Traieu les cabeces d'all de la cassola i deixeu-les refredar. Feu el mateix amb les patates.
8. Poseu la cassola dels braons al foc, i aneu-los remullant fins que el suc de la cassola tingui textura de salsa.
9. Agafeu la polpa de les patates i les dels alls escalivats i tritureu-les amb la batedora elèctrica fins que en quedi un puré homogeni. Si quedés massa sec, afegiu-hi una mica d'oli d'oliva verge.
10. Poseu una cullerada grossa d'aquest puré al centre del plat, el braó al damunt i escampeu-hi el suc de la cassola i unes fulles de romaní picadetes.