Braó de vedella

imatge
  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a formar i a mantenir els glòbuls vermells.

INGREDIENTS

  • 1 braó amb os

    3 tendons de vedella

    ossos de genoll de vedella

    una cabeça d'alls

    pota de vedella

    2 tomàquets pera o pebrot

    1 ceba grossa

    1 xirivia

    1 farcellet d'herbes (marduix, farigola, llorer, julivert)

    1 pastanaga grossa

    farigola (a part de la que farem servir per al ramet)

    vi ranci

    vi negre

    sal grossa

    sal fina

    branquetes de romaní

PREPARACIÓ

  • Comencem preparant la salsa i posem els ossos i el peu al forn durant 30 minuts a 220º.
  • Tallem a la bresa la ceba, la pastanaga i la xirivia. La cabeça d'all la tallem per la meitat. Els tomàquets no els tallem i els deixem sencers.
  • Ho afegim a la safata del forn on hi ha els ossos i el peu els últims 15 minuts de cocció. Ho mantenim a la mateixa temperatura.
  • Traiem la safata i aboquem tot el contingut dins l'olla exprés més grossa que tinguem. Hi afegim els tendons de vedella ja rentats. Quan bulli, hi afegim un rajolí de vi ranci i de vi negre i els deixem evaporar. Ho cobrim amb aigua mineral i tanquem l'olla. Quan surti vapor abaixem el foc al mínim.
  • Tapem l'olla i la deixem bullir durant 30 minuts.
  • Cobrim el braó amb sal grossa i fina a parts iguals. Ho deixem reposar 30 minuts fora de la nevera.
  •  Aturem el foc de l'olla i la deixem reposar 20 minuts.
  • Netegem i eixuguem el  braó.
  • Ho lliguem amb un cordill i hi posem branquetes de romaní al voltant. Ho segellem dins una paella inoxidable.
  • Preparem la safata de forn.
  • Colem el brou de l'olla exprés.
  • Hi afegim el brou a la safata amb un ramet d'herbes.
  • Posem a rostir el braó al forn a 170 graus durant 3 hores.
  • Anem banyant el rostit.
  • Ho servim.