Brandada de bacallà amb pebrot escalivat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Planagumà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les cols
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és ric en vitamines del grup B, importants en la formació de glòbuls vermells o el funcionament del sistema nerviós.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 250 g de morro de bacallà esqueixat
- 250 g de pa de blat de moro
- 1 pebrot escalivat
- 1 gra d'all
- 300 cl d'oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
Per començar, talleu el pa de blat de moro en llesques ben primes, poseu-les en una safata i deixeu-les torrar al forn durant uns minuts.
A continuació, poseu el bacallà esqueixat i el gra d'all en un cassó amb oli d'oliva i deixeu-ho confitar a foc suau. Quan estigui cuit, escorreu-lo, poseu-lo en un bol i tritureu-lo amb el túrmix.
Tot seguit, poseu en un bol el pebrot escalivat, ja pelat i tallat a trossos, i una mica d'oli d'oliva i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, poseu una base de salsa de pebrot al centre del plat, feu-hi unes "quenelles" de brandada a sobre, cobriu-les amb les llesquetes de pa, poseu-hi unes altres "quenelles" de brandada a sobre i torneu-les a cobrir amb més llesquetes de pa.
A continuació, poseu el bacallà esqueixat i el gra d'all en un cassó amb oli d'oliva i deixeu-ho confitar a foc suau. Quan estigui cuit, escorreu-lo, poseu-lo en un bol i tritureu-lo amb el túrmix.
Tot seguit, poseu en un bol el pebrot escalivat, ja pelat i tallat a trossos, i una mica d'oli d'oliva i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, poseu una base de salsa de pebrot al centre del plat, feu-hi unes "quenelles" de brandada a sobre, cobriu-les amb les llesquetes de pa, poseu-hi unes altres "quenelles" de brandada a sobre i torneu-les a cobrir amb més llesquetes de pa.