Brandada d'arengada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sardina destaca per la seva proporció de greixos insaturats amb nombrosos efectes beneficiosos sobre l'organisme. A més, és una bona font de vitamines i minerals diversos, com les vitamines del grup B, la A, la D i la E i minerals com el ferro, el magnesi i el iode.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g d'arengada   

    300 g de patata     

    2 grans d'all

    oli OVE

    1 fulla llorer

    150 g llet fresca

    300 g nata

    3 tomàquets pera

    pasta de tomàquet

    200 g de fumet   

    pebre negre

    julivert

PREPARACIÓ

  1. Posem 400 g d'arengades netes i pelades en un bol amb aigua durant 30 minuts.
  2. Pelem i tallem a la brunesa 300 g de patata.
  3. Barregem en un pot 300 g de nata i 150 g de llet fresca. Hi afegim la patata tallada. Ho tapem i deixem bullir durant 25 minuts.
  4. Posem a escalfar un pot amb aigua mineral i un bol amb aigua i gel. Aquesta aigua ens servirà per escaldar els tomàquets i poder-los pelar fàcilment.
  5. Tallem a làmines 2 grans d'all i els fem ballar en una paella amb oli OVE. Reservem l'oli en un bol.
  6. Afegim els alls enrossits al pot de la patata.
  7. Fem una marca de creu amb el ganivet a 3 tomàquets pera  i els posem a l'olla amb aigua calenta uns segons. Tallem la cocció dels tomàquets en el bol amb gel.
  8. Pelem els tomàquets, els tallem en forma de pètals –eliminem la part més viscosa i les llavors- i els tallem a la brunesa. Els posem en un bol.
  9. Hi afegim 3 cullerades de pasta de tomàquet i ho barregem. Sofregim en una cassola amb l'oli OVE que havíem reservat després de fer ballar l'all.
  10. Traiem les arengades del bany i les esqueixem amb els dits. Les afegim al pot de la patata. Aturem el foc i ho deixem refredar.
  11. Afegim 200 g de fumet al sofregit de tomàquet, ho salem i ho deixem reduir.
  12. Posem la patata i l'arengada temperades dins del got americà i triturem a marxa lenta.
  13. Omplim 4 cassoletes amb la brandada i hi afegim per sobre el tomàquet sofregit.
  14. Deixem les cassoletes al forn a 220º durant 5 minuts.
  15. Servim amb la mateixa cassoleta afegint-hi julivert picat i pebre negre per sobre i un raig d'oli.
Anar al contingut