Braç de gitano de patata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas amb Núria Valls
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Del grup dels aliments rics en hidrats de carboni, la patata és el més lleuger; per això les recomanacions apunten prendre-la de 3 a 4 cops a la setmana.

INGREDIENTS

  • 2 patates grosses Kenebec
  • 1 llauna de musclos en escabetx
  • 1 llauna de tonyina en escabetx vermell
  • 1 pot de pebrots del piquillo
  • 1 pot d'olives negres d'Aragó
  • 3 ous grossos
  • enciam llarg
  • tomàquet de pebrot
  • maionesa
  • all
  • mantega
  • oli
  • pebre
  • sal
  •  

PREPARACIÓ

1.- Bullim les patates amb la pell i tallada a trossos no gaire grossos. Un cop cuites, les aixafem fins a aconseguir-ne un puré. Han de quedar molt seques, només hi posem una mica de mantega. 
2.- Preparem un plata llarga per posar-hi el braç de gitano. Un cop fet el puré, el col·loquem amb forma de rectangle sobre un paper film i el deixem refredar. El paper film ha de ser molt més gran que el puré, i hem de mirar de repartir-lo regularment; que faci un gruix de menys d'un cm i de la llargada de la plàtera que tenim preparada. Per estirar el paper film sobre els fogons, aneu-lo desenrotllant de mica en mica als mateixos fogons, així no se us doblegarà i quedarà ben llis.
3.- Fem ous durs bullint els ous uns 10 minuts.
4.- Saltem els pebrots del piquillo en una paella amb una mica d'oli i un all laminat. També podem aprofitar el mateix suc de la llauna dels piquillos.
5.- Preparem el farcit esmicolant la tonyina en escabetx, els musclos, els pebrots del piquillo, les olives farcides i els ous durs. En reservem una part per decorar. 
6.- Ara ve la part més complicada: enrotllar el braç. Acompanyant el paper film, l'anem estirant per forçar que el braç de gitano es vagi embolicant, anem fent com l'espiral però retirant el paper. Només hem d'embolicar el puré, amb el farcit a dins. Quan ja el tinguem tot enrotllat, és el moment de passar-lo a la plata.
7.- Agafeu el braç amb el paper i deixeu-lo anar pel costat on teniu poc paper, de forma que la part del final del rotlle quedi a sota i la part maca a sobre, perquè quedi més bonic al decorar.
8.- Hi posem maionesa per sobre i el decorem amb ou dur, olives, pebrot, cirerols...el que se us acudeixi.