Braç de gitano de nata i rovell

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pastissos, en general, acostumen a ser molt calòrics, ja que tenen molts sucres i greixos; si els fem a casa podem millorar-ne el perfil nutricional, però el consum ha de ser moderat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per fer la massa

    120 g de farina fluixa

    80 g de sucre

    6 ous   

     

    Per fer la farsa

    500 g de nata 35%

    40 g de sucre de llustre

     

    Per fer la capa exterior

    2 rovells d'ou

    20 g de sucre blanc

    20 g de sucre morè

    gerds    

PREPARACIÓ

  1. Separem les clares i els rovells de 6 ous.
  2. Muntem les clares amb un pols de sal.
  3. Afegim 80 g de sucre en el bol dels rovells i els blanquegem.
  4. Tamisem 120 g de farina fluixa dins el bol dels rovells. Integrem la barreja amb una llengua.
  5. A poc a poc ajuntem amb una llengua les clares muntades amb els rovells blanquejats.
  6. En una safata de forn amb un paper sulfurat fem tires de massa en diagonal juntes i del mateix gruix.  D'aquesta manera distribuïm tot el contingut de la màniga a la safata. Ho allisem amb una espàtula.
  7. Portem la safata al forn. La tindrem a 180º durant 15 minuts.
  8. Separem les clares i els rovells de dos ous. En reservem les clares.
  9. Afegim als rovells 20 g de sucre i els blanquegem.  Ho reservem.
  10. Posem un pot amb aigua a escalfar per fer un bany maria.
  11. Traiem la massa del forn i la posem a sobre d'un drap humit.  A continuació enrotllem el drap amb la massa a dins per fer un cilindre i el deixem refredar durant 15 minuts.
  12. Posem al bany maria el bol dels rovells i ho anem remenant per fer una crema sabaiona.
  13. Muntem 500 g de nata 35% i hi afegim 40 g de sucre de llustre.
  14. Desemboliquem el braç,  tallem els cantons llargs i  omplim el braç amb  la nata muntada, però sense arribar al final, perquè llavors ens regalimaria la nata sobrant pels costats. Un cop tancat el braç ho emboliquem i allisem pels cantons amb més nata.
  15. Posem la crema sobre el braç,  l'allisem i hi espolsem 20 g de sucre morè per sobre. Cremem el sucre amb un bufador i hi afegim gerds per sobre.
Anar al contingut