Braç de gitano de cafè

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • (per compartir)
  • Per al bescuit
  • 150 g de sucre en pols
  • mantega
  • 75 g de farina
  • 3 clares d'ou
  • 6 ous
  • Per al guarniment
  • làmines d'ametlla
  • sucre
  • cobertura de xocolata
  • Per a la mousse de cafè
  • 3 cullerades de cafè soluble
  • 100 g de sucre en pols
  • 700 ml de nata per muntar (35% mg)
  • una culleradeta de xentana (E-415)
  • Per al crocant de cafè
  • 12 grans de cafè torrats
  • 50 g de sucre
  • 20 ml d'aigua

PREPARACIÓ

1. Batem els rovells i el sucre en pols fins que quedi una crema esponjosa.
2. Amb un batedor de mà, batem les clares a punt de neu amb una mica de sucre i les afegim després a la crema esponjosa.
3. Sense parar de barrejar la mescla d'ingredients, hi afegim la farina a poc a poc.
4. Preparem una safata per anar al forn amb una superfície antiadherent al damunt. Pintem amb mantega aquesta superfície antiadherent.
5. Aboquem la massa al damunt de la mantega i la repartim en una capa uniforme per tota la safata.
6. Escalfem el forn a 180º C i hi fiquem la safata amb el bescuit durant 10 minutets.
7. Per al crocant de cafè, comencem per esclafar els grans de cafè torrats al morter fins que quedin esmicolats del tot.
8. Després escalfem una paella, hi aboquem l'aigua i desfem el sucre fins que n'obtinguem el caramel.
9. Triem un motlle rodó i hi aboquem els grans de cafè esmicolats. Hi afegim per sobre el caramel i ho deixem refredar. Un cop fred, esmicolem el crocant amb la mà de morter.
10. Ara triem una safata petita per anar al forn, hi aboquem les làmines d'ametlla i les fiquem al forn durant 10 minuts perquè quedin torrades i cruixents. Quan les traiem, els afegim una mica de sucre blanc pel damunt, perquè siguin dolces.
11. Per a la mousse, aboquem la nata per muntar en un recipient, però en separem un got per escalfar-la al microones durant un parell de minuts.
12. Afegim a la resta de la nata la cullerada de xentana.
13. Barregem la nata per muntar que hem escalfat al microones amb el cafè, ho barregem i afegim la mescla al bol de la nata per muntar amb xentana. Ho deixem refredar a la nevera uns minuts.
14. Ja podem muntar el braç de gitano. Comencem per girar el pa de pessic i estrendre'l en una superfície plana. Hi tirem pel damunt el crocant.
15. Hi estenem ara la mousse de cafè i enrotllem el pa de pessic perquè tingui forma de braç de gitano.
16. Pintem la superfície del braç de gitano amb xocolata desfeta, hi afegim unes làmines d'ametlla per sobre i tenim el braç de gitano a punt per anar a taula!