Boxty (Pastissets de patata) - Irlanda

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Siobhán Murray, Sant Feliu de Guíxols

INGREDIENTS

  • 500 g de patates
  • 250 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 1 culleradeta de sal
  • 125 ml de llet
  • 50 g de mantega

PREPARACIÓ

Peleu les patates i feu-ne coure la meitat en un cassó amb aigua i sal. Un cop cuites, traieu-les del cassó i deixeu-les refredar una estona. Després, aixafeu-les per fer-ne un puré espès.
Ratlleu l'altra meitat de les patates crues. Poseu les patates ratllades sobre un drap de fil; emboliqueu-les i premeu-les amb força perquè s'escorrin. En una cassoleta o plat fondo, reserveu l'aigua que han deixat anar les patates perquè el midó que porta quedi al fons.
Afegiu les patates ratllades al bol on teniu el puré de patata i barregeu-ho.
Retireu l'aigua de la cassoleta del midó i afegiu-lo a les patates.
Desfeu la mantega en un cassó.
Barregeu la farina amb el llevat i la sal i incorporeu-ho al bol de les patates amb l'ajut d'un sedàs; d'aquesta manera no hi haurà cap grumoll. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat. Afegiu-hi la mantega fosa barrejada amb una mica de llet, mentre aneu remenant. Incorporeu-hi la resta de la llet a poc a poc, mentre seguiu remenant fins que la pasta sigui consistent, però una mica cremosa.
Poseu oli en una paella i aneu fregint porcions de pasta de patata a foc no gaire fort. Aquestes porcions les heu d'anar aixafant; us han de quedar com una mena d'hamburgueses de patata. Un cop fregides, deixeu-les escórrer sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.

Nota:
Si ho preferiu, podeu posar tota la pasta de patata en un motllo i coure-la al forn. També hi podeu posar més llet, per tal que la pasta de patata sigui més lleugera i fer "boxty pancakes", que podeu menjar tant amb dolç (melmelada, sucre, mantega...) com amb salat (pernil, cansalada viada, verdures...)

Anar al contingut