Boxty (Pastissets de patata) - Irlanda
- Programa: Karakia
- Cuina: Siobhán Murray, Sant Feliu de Guíxols
INGREDIENTS
- 500 g de patates
- 250 g de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 culleradeta de sal
- 125 ml de llet
- 50 g de mantega
PREPARACIÓ
Peleu les patates i feu-ne coure la meitat en un cassó amb aigua i sal. Un cop cuites, traieu-les del cassó i deixeu-les refredar una estona. Després, aixafeu-les per fer-ne un puré espès.
Ratlleu l'altra meitat de les patates crues. Poseu les patates ratllades sobre un drap de fil; emboliqueu-les i premeu-les amb força perquè s'escorrin. En una cassoleta o plat fondo, reserveu l'aigua que han deixat anar les patates perquè el midó que porta quedi al fons.
Afegiu les patates ratllades al bol on teniu el puré de patata i barregeu-ho.
Retireu l'aigua de la cassoleta del midó i afegiu-lo a les patates.
Desfeu la mantega en un cassó.
Barregeu la farina amb el llevat i la sal i incorporeu-ho al bol de les patates amb l'ajut d'un sedàs; d'aquesta manera no hi haurà cap grumoll. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat. Afegiu-hi la mantega fosa barrejada amb una mica de llet, mentre aneu remenant. Incorporeu-hi la resta de la llet a poc a poc, mentre seguiu remenant fins que la pasta sigui consistent, però una mica cremosa.
Poseu oli en una paella i aneu fregint porcions de pasta de patata a foc no gaire fort. Aquestes porcions les heu d'anar aixafant; us han de quedar com una mena d'hamburgueses de patata. Un cop fregides, deixeu-les escórrer sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.
Nota:
Si ho preferiu, podeu posar tota la pasta de patata en un motllo i coure-la al forn. També hi podeu posar més llet, per tal que la pasta de patata sigui més lleugera i fer "boxty pancakes", que podeu menjar tant amb dolç (melmelada, sucre, mantega...) com amb salat (pernil, cansalada viada, verdures...)
Ratlleu l'altra meitat de les patates crues. Poseu les patates ratllades sobre un drap de fil; emboliqueu-les i premeu-les amb força perquè s'escorrin. En una cassoleta o plat fondo, reserveu l'aigua que han deixat anar les patates perquè el midó que porta quedi al fons.
Afegiu les patates ratllades al bol on teniu el puré de patata i barregeu-ho.
Retireu l'aigua de la cassoleta del midó i afegiu-lo a les patates.
Desfeu la mantega en un cassó.
Barregeu la farina amb el llevat i la sal i incorporeu-ho al bol de les patates amb l'ajut d'un sedàs; d'aquesta manera no hi haurà cap grumoll. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat. Afegiu-hi la mantega fosa barrejada amb una mica de llet, mentre aneu remenant. Incorporeu-hi la resta de la llet a poc a poc, mentre seguiu remenant fins que la pasta sigui consistent, però una mica cremosa.
Poseu oli en una paella i aneu fregint porcions de pasta de patata a foc no gaire fort. Aquestes porcions les heu d'anar aixafant; us han de quedar com una mena d'hamburgueses de patata. Un cop fregides, deixeu-les escórrer sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.
Nota:
Si ho preferiu, podeu posar tota la pasta de patata en un motllo i coure-la al forn. També hi podeu posar més llet, per tal que la pasta de patata sigui més lleugera i fer "boxty pancakes", que podeu menjar tant amb dolç (melmelada, sucre, mantega...) com amb salat (pernil, cansalada viada, verdures...)