Bouneschlupp (Sopa de mongeta tendra) - Esch-Uelzecht, Luxemburg

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Monique Neiens, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • 600 g de mongeta tendra
  • 4 patates grosses
  • 2 l de brou de pernil o de carn
  • 40 g de mantega
  • 2 cullerades de farina
  • 1 culleradeta de sajolida
  • vinagre
  • pebre
  • sal

PREPARACIÓ

Renteu i talleu les mongetes a bocins petits, d'un dit. Feu-les coure en l'olla del brou, junt amb una mica de sajolida. Deixeu que coguin uns 45 minuts.
En una cassó, foneu-hi la mantega. Després, afegiu-hi la farina i remeneu amb una cullera de fusta, fins que la barreja s'hagi torrat. Retireu la cassola del foc i aboqueu-hi un cullerot del brou on couen les mongetes. Desfeu-ho (si convé, afegiu-hi més brou) i afegiu-ho a l'olla, amb un rajolí de vinagre. Deixeu que segueixi fent xup-xup uns 15 minuts més.
Peleu i talleu les patates a daus ben petits i incorporeu-les a l'olla. Salpebreu-ho al vostre gust. Un cop les patates siguin cuites, ja tindreu aquesta sopa llesta per servir.
A taula, podeu posar-hi un bol amb nata espessa i, qui en vulgui, se'n pot posar una cullerada a la sopa.

Anar al contingut