Boulettes (Mandonguilles) - Comunitat jueva

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de carn picada
  • 2 cebes grosses
  • 1/2 baguet de pa sec
  • 1 tomàquet
  • 2 patates grosses
  • 2 carxofes o carbassons
  • 2 ous
  • salsa de tomàquet
  • farina
  • pebre negre
  • julivert
  • aigua
  • alls
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Deixeu el pa en remull amb aigua.
Piqueu les cebes i el julivert. Trinxeu els alls.
Escaldeu els tomàquets, peleu-los i traieu-ne les llavors.
En un bol, barregeu-hi tots els ingredients anteriors (el pa prèviament espremut) amb el rovell d'un ou. Salpebreu-ho al vostre gust i remeneu-ho tot perquè quedi ben barrejat.
Peleu les patates i les carxofes i deixeu-les en remull amb aigua i sal. Talleu la patata a l'ample, com si féssiu una "pela" gruixuda, i partiu també la carxofa. Es tracta d'aconseguir un tall "còncau" perquè hi càpiga la carn dins.
Per a cada bola de carn, un tros de patata o de carxofa. També es pot fer servir carbassó.
Enfarineu cada mandonguilla i passeu-la per ou batut.
Fregiu les mandonguilles en una paella amb oli ben calent.
Condimenteu la salsa de tomàquet que tingueu (la podeu comprar ja preparada) amb una mica d'all trinxat i pebre negre al gust.
Poseu les mandonguilles ja fregides sobre la salsa de tomàquet perquè agafin gust i ja les podreu servir.