Bouchons (Pasta farcida) - illa de la Reunió, França

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Audrey Vigne, Girona

INGREDIENTS

  • 250 g de farina
  • 1 tasseta d'aigua
  • clara d'ou
  • sal
  • Per al farcit:
  • 1 botifarra
  • 1 porro
  • salsa de soja
  • pebre
  • sal

PREPARACIÓ

Prepareu la pasta barrejant tots els ingredients en un bol. Treballeu-la a mà per poder-ne controlar millor la consistència. Us ha de quedar compacta però elàstica, sense grumolls.
Un cop la tingueu a punt, escampeu una mica de farina per sobre del marbre i aneu-la estirant amb un corró fins que us quedi una làmina molt fina. Talleu-la en porcions, semblants a la mida de les plaques dels canalons, i ja la tindreu llesta per farcir. Si no voleu tenir tanta feina, podeu utilitzar la pasta dels raviolis xinesos (pasta de won ton).
Trossegeu el porro ben petit i enrossiu-lo en una paella amb una mica d'oli. Salpebreu-lo al vostre gust i remeneu-lo perquè no es cremi. Al cap de 3 o 4 minuts, aboqueu a la paella una tasseta d'aigua i deixeu que el porro es vagi coent.
Traieu el budell de la botifarra i poseu-ne la carn en un bol. Aboqueu-hi el porro cuit. Condimenteu-ho amb un rajolí de salsa de soja i remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Poseu una culleradeta de la barreja de carn i porro al mig de cada porció de pasta. Tanqueu cada peça ajuntant les quatre puntes de la pasta cap amunt i caragolant-les lleugerament perquè quedi un farcellet tancat.
Poseu al foc una cassola amb tres dits d'aigua. Unteu amb una mica d'oli l'estri per coure al vapor que va a sobre de la cassola i feu-hi coure els bouchons. L'oli farà que la pasta no s'enganxi en coure's.
Podeu servir els bouchons com a aperitiu o com a primer plat, acompanyats d'un petit bol amb salsa de soja, on la gent els pugui anar sucant abans de menjar-se'ls.