Botifarra feta a casa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pau Barba
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Marquès, Camprodon

INGREDIENTS

  • 400 g de carn magra picada
  • 4 carxofes
  • 200 g de fesols de Santa Pau cuits
  • 40 g de cansalada
  • 50 g de fetge fresc
  • 1 ceba grossa
  • tripa de porc
  • brou de carn
  • oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu les carxofes tallades a dauets.
A continuació, en una altra paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada a foc suau fins que quedi ben dauradeta.

Mentrestant, en un cassó amb oli abundant confiteu la cansalada durant 3 hores a foc molt suau.

Tot seguit, en una paella sense oli salteu el fetge fresc tallat a dauets.

Per fer la botifarra, poseu en un bol la carn magra picada, les carxofes, la ceba, el fetge fresc, la sal i el pebre i remeneu-ho bé amb una forquilla. Seguidament, farciu la tripa de porc amb aquesta barreja, lligueu-la i fregiu-la en una paella amb una mica d'oli.

Finalment, tritureu amb la Thermomix la cansalada confitada i els fesols fins que tingueu un puré ben fi.

I ja per acabar, emplateu la botifarra, poseu-hi el puré al costat i salseu-ho tot amb el brou de carn.
Anar al contingut