Botifarra desfeta amb xurros

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jo Baixas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Follia, Sant Joan Despí

INGREDIENTS

  • 200 g de botifarra negra
  • 1l de brou
  • mongetes seques cuites
  • full de gelatina
  • Per als xurros:
  • farina
  • aigua
  • sucre
  • oli i sal
  • 1 clara d'ou

PREPARACIÓ

Per fer els xurros feu bullir la llet en un cassó.
Quan hagi arrencat el bull, afegiu-hi la sal i la farina, i remeneu-ho. Quan tingueu una barreja homogènia, poseu-hi la clara d'ou i torneu-ho a remenar. Tot seguit, poseu la massa dels xurros sobre un paper film i cobriu-ho amb un altre paper film, i estireu la massa amb l'ajuda d'un corró. Després, talleu la massa a tires fines i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Deixeu els xurros sobre un paper absorbent.

A continuació, tritureu les mongetes bullides i poseu-les dins d'un sifó de cuina. Deixeu-ho refredar a la nevera.

Mentrestant, poseu la botifarra negra pelada i el brou a la thermomix i tritureu-ho bé.

I ja per acabar, poseu la botifarra desfeta dins d¿una tassa i aboqueu-hi per sobre el puré de mongetes. Emplateu al costat els xurros dins d'una paperina de paper.
Anar al contingut