Botifarra de porc amb fetge d'ànec i seques

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Manubens
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pep, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 botifarres (80% de carn magra de porc, 20% de fetge d'ànec)
  • 4 grapats de mongetes del "genoll de Cristo" cuites
  • oli i sal
  • Per a l'almívar de Porto:
  • 1 copa de vi de Porto
  • 150 g de sucre

PREPARACIÓ

Per fer l'almívar de Porto, poseu en un cassó el vi de Porto i el sucre i deixeu-ho coure a foc suau fins que quedi un caramel.
A continuació, en una paella amb aigua deixeu coure la botifarra. Quan l'aigua s'hagi evaporat, afegiu una mica d'oli a la paella i fregiu la botifarra. Quan estigui dauradeta, poseu-hi una mica de vi de Porto i flamegeu-ho. Tot seguit, afegiu-hi les mongetes, rectifiqueu-les de sal i salteu-ho tot junt durant uns minuts. Finalment, retireu la botifarra i salteu les mongetes 5 minuts més.

I ja per acabar, emplateu les mongetes, poseu-hi la botifarra tallada a rodanxes a sobre i salseu-ho tot amb l'almívar de Porto.