Botifarra de peix amb seques amb oli (DOP) de les Garrigues

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 bruixes
  • 2 sípies
  • Budell prim de porc
  • 4 tomàquets de sucar
  • 200 g de mongetes seques
  • Bolets
  • 3 alls tendres
  • 100 g de cansalada viada
  • 2 llesques de pa de pagès
  • 20 cl d'oli (DOP) de les Garrigues
  • Sal
  • Farina

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb oli fregiu els filets de bruixa, prèviament tallats a trossos, salats i enfarinats.

Mentrestant, en una altra paella amb oli fregiu la sípia prèviament salada i enfarinada. Quan estigui dauradeta, retireu-la del foc i piqueu-la amb un ganivet.

Per fer la botifarra, poseu en un bol la sípia picada, els filets de bruixa, la llesca de pa, prèviament sucada amb tomàquet i sense crosta, i l'oli d'oliva i aixafeu-ho bé amb una espàtula.

Seguidament, poseu la barreja en una màniga, farciu el budell, lligueu-ne les puntes i salteu-la en una paella amb una mica d'oli.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets picats, les mongetes, prèviament bullides, els alls tendres tallats a trossos i la cansalada tallada en dauets.

Quan estigui tot dauradet, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho bé.

I, ja per acabar, emplateu la botifarra i poseu-hi el saltat de mongetes i boles al costat.