Botifarra amb llamàntol

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Barba
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Acontraluz

INGREDIENTS

  • 2 kg de llamàntol
  • 1/2 kg de botifarra
  • 1/2 kg d'escalunyes
  • 1/4 de l de brou de vedella
  • 50 g de pastanaga
  • 50 g de ceba
  • 50 g de porro
  • 2 grans d'all
  • 50 g de pebrot vermell
  • 100 g de tomàquet
  • 5 cl d'oli verge
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Poseu oli en una cassola i sofregiu-hi el cap del llamàntol tallat per la meitat, la pastanaga a daus, el pebrot també a daus, el tomàquet picat, el porro picat, la ceba picada i la farigola.
Deixeu-ho coure uns 4 o 5 minuts. Després, afegiu-hi l'aigua i deixeu-ho coure 20 o 25 minuts més. Finalment, coleu-ho. A continuació, salteu en una paella amb oli la botifarra i el llamàntol. Afegiu-hi una mica de sal, les escalunyes que prèviament haureu escaldat i saltat i les pinses del llamàntol. Tot seguit, incorporeu-hi el brou de peix, el brou de carn i el pebre. Deixeu-ho reduir. I ja per acabar, emplateu-ho i decoreu-ho amb una mica de farigola.