Bors scasut (Estofat de porc i col) - Orhei, Moldàvia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Lilia Terentii, els Pallaresos

INGREDIENTS

  • Per a 10-12 persones:
  • 800 g de carn de porc amb os (de l'esquena, costella no)
  • 800 g de carn de porc sense os (del cap del llom)
  • 1 ceba grossa
  • 3 cullerades de tomàquet triturat
  • 1/2 col fresca (la part blanca)
  • 1/4 de col fermentada
  • aigua
  • 1/2 llimona
  • oli

PREPARACIÓ

Peleu i trinxeu menuda la ceba. Feu-la sofregir en una cassola amb un raig d'oli.
Un cop la ceba sigui ben rossa, afegiu els talls de carn a la cassola i deixeu que es coguin uns minuts. Després, afegiu-hi el tomàquet triturat.
Talleu la col a trossos i incorporeu-la a la cassola. Cobriu-la d'aigua i tapeu la cassola. Passada una bona estona, afegiu-hi la col fermentada, també trossejada. Rectifiqueu-ho de sal i adobeu-ho amb el suc de llimona.
Deixeu que tot plegat faci xup-xup durant un parell d'hores, amb la cassola tapada, i ja tindreu l'estofat de col a punt.