Bonítol confitat amb crema de pebrots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc Armengol
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca n'Armengol
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 lloms de bonítol d'uns 75 g
- 2 cabdells d'enciam
- 3 pebrots vermells
- 1/2 l d'oli d'oliva verge
- 1 gra d'all
- 2 fulles de llorer
- 1 ceba tendra
- 50 g vinagre de xerès
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó al foc, confiteu l'oli d'oliva amb el gra d'all i les fulles de llorer, a 65 graus, durant 20 minuts i reserveu-ho.
Mentrestant, escaliveu els pebrots, sense tapar, al forn 40 minuts. Després, deixeu-los refredar una mica i peleu-los.
Per fer l'emulsió de pebrots, tritureu amb una batedora els pebrots escalivats juntament amb el vinagre, la sal, el pebre i un raig de l'oli confitat amb all i llorer, i reserveu-ho tapat amb paper film.
A continuació, confiteu el bonítol lleugerament, a 65 graus, durant 3 minuts, en l'oli confitat d'all i llorer.
Tot seguit, desfulleu el cabdell d'enciam, talleu la ceba tendra a rodelles i reserveu-ho tot per a l'emplatat.
Finalment, un cop confitat el bonítol, talleu-lo a porcions.
I ja per acabar, disposeu cada porció de bonítol a dins de les fulles d'enciam (com si la fulla fos una cullera), cobriu-ho amb l'emulsió de pebrot i acompanyeu-ho amb les rodelles de ceba tendra.
Mentrestant, escaliveu els pebrots, sense tapar, al forn 40 minuts. Després, deixeu-los refredar una mica i peleu-los.
Per fer l'emulsió de pebrots, tritureu amb una batedora els pebrots escalivats juntament amb el vinagre, la sal, el pebre i un raig de l'oli confitat amb all i llorer, i reserveu-ho tapat amb paper film.
A continuació, confiteu el bonítol lleugerament, a 65 graus, durant 3 minuts, en l'oli confitat d'all i llorer.
Tot seguit, desfulleu el cabdell d'enciam, talleu la ceba tendra a rodelles i reserveu-ho tot per a l'emplatat.
Finalment, un cop confitat el bonítol, talleu-lo a porcions.
I ja per acabar, disposeu cada porció de bonítol a dins de les fulles d'enciam (com si la fulla fos una cullera), cobriu-ho amb l'emulsió de pebrot i acompanyeu-ho amb les rodelles de ceba tendra.