Bonítol amb albergínia i raïm

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Llavina
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
  • Informació nutricional
    -Obre

    Tot i que s'assembla molt a la tonyina, el bonítol conté menys greixos i un te un gust més suau.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 bonítol de quilo (aprox.) en supremes
  • 2 albergínies petites
  • 10 grans de raïm
  • 2 pàmpols de cep
  • 1 tomàquet gros
  • 100 g d'almívar (100 g de sucre i 100 g d'aigua)
  • 3 g d'agar-agar

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu el tomàquet en una olla amb aigua i sal, peleu-lo i reserveu-lo. A la mateixa olla, els pàmpols de ceps fins que estiguin tendres. Després, retireu els pàmpols i bulliu-hi l'albergínia sencera fins que s'estovi. Reserveu l'aigua ben colada i les verdures. D'aquesta aigua de bullir les verdures, reserveu-ne uns 300 grams en un cassó, afegiu-hi l'agar-agar en pols i deixeu que arrenqui el bull. Tot seguit, aboqueu aquesta aigua en una safata per tal d'aconseguir un tel fi, o sigui, una làmina de gelatina. Deixeu-ho solidificar a la nevera durant un minut.

Per fer l'almívar, poseu en un cassó a parts iguals sucre i aigua i deixeu-ho coure.

Mentrestant, talleu els grans de raïm sense pelar per la meitat i traiueu-los els pinyols. Feu-los bullir amb l'almívar durant 3 minuts.

A continuació, talleu l'albergínia per la meitat i enrossiu-la en una paella. A la mateixa paella, enrossiu-hi el bonítol i afegiu-hi una cullerada de l'aigua de cocció de les verdures per tal que es cogui.

I ja per acabar, talleu el tomàquest a grills i poseu-os al fons del plat. Col•loqueu mitja albergínia al cantó i disposeu el bonítol sobre les verdures. Podeu guarnir el plat amb el raïm dolç,i el pàmpol tallat a tiretes i un tall de la làmina de gelatina.
Anar al contingut