Bombó líquid de vainilla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Christian Escribà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Escribà
INGREDIENTS
- Per a 35 bombons aproximadament:
- Per al bombó líquid:
- 250 g de llet
- 50 g de sucre
- 1 beina de vainilla
- 1,20 g de xantana
- 150 g cacau en pols
- Ingredients per al bany dels bombons:
- 250 g cobertura de xocolata 70%
- 150 g mantega de cacau
PREPARACIÓ
Per començar, poseu a bullir la llet juntament amb el sucre. Mentrestant, obriu la vainilla amb un ganivet petit, grateu-ne la polpa, afegiu-la al cassó de la llet amb sucre i deixeu-ho infusionar 20 minuts. Seguidament, coleu la llet, aboqueu-la en un pot de batedora, afegiu-hi la xantana, emulsioneu-ho amb la batedora, ompliu els motllos de silicona, com ara els dels glaçons, i poseu-ho al congelador, unes 3 o 4 hores, fins que es glacin.
A continuació, poseu la mantega de cacau en un recipient i foneu-la al microones durant un minut i mig. Després, foneu la xocolata 70% al bany maria. Tot seguit, fora del foc, afegiu la mantega de cacau fosa a la xocolata fosa, barregeu-ho de manera homogènia amb l'ajuda d'una llengua i deixeu-ho refredar fora de la nevera, a temperatura ambient, uns quants minuts.
Finalment, traieu els motllos del congelador, punxeu els bombons amb l'ajuda d'una agulla, banyeu-los amb la barreja de xocolata i mantega de cacau, passeu-los
directament pel cacau en pols de manera que quedin completament arrebossats i poseu-los a la nevera, en un plat o safata plana, fins que l'interior del bombó es descongeli, però es mantingui fred.
I ja per acabar, serviu la safata i mengeu-vos els bombons de seguida.
A continuació, poseu la mantega de cacau en un recipient i foneu-la al microones durant un minut i mig. Després, foneu la xocolata 70% al bany maria. Tot seguit, fora del foc, afegiu la mantega de cacau fosa a la xocolata fosa, barregeu-ho de manera homogènia amb l'ajuda d'una llengua i deixeu-ho refredar fora de la nevera, a temperatura ambient, uns quants minuts.
Finalment, traieu els motllos del congelador, punxeu els bombons amb l'ajuda d'una agulla, banyeu-los amb la barreja de xocolata i mantega de cacau, passeu-los
directament pel cacau en pols de manera que quedin completament arrebossats i poseu-los a la nevera, en un plat o safata plana, fins que l'interior del bombó es descongeli, però es mantingui fred.
I ja per acabar, serviu la safata i mengeu-vos els bombons de seguida.