Bombó líquid de vainilla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Christian Escribà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Escribà

INGREDIENTS

  • Per a 35 bombons aproximadament:
  • Per al bombó líquid:
  • 250 g de llet
  • 50 g de sucre
  • 1 beina de vainilla
  • 1,20 g de xantana
  • 150 g cacau en pols
  • Ingredients per al bany dels bombons:
  • 250 g cobertura de xocolata 70%
  • 150 g mantega de cacau

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a bullir la llet juntament amb el sucre. Mentrestant, obriu la vainilla amb un ganivet petit, grateu-ne la polpa, afegiu-la al cassó de la llet amb sucre i deixeu-ho infusionar 20 minuts. Seguidament, coleu la llet, aboqueu-la en un pot de batedora, afegiu-hi la xantana, emulsioneu-ho amb la batedora, ompliu els motllos de silicona, com ara els dels glaçons, i poseu-ho al congelador, unes 3 o 4 hores, fins que es glacin.

A continuació, poseu la mantega de cacau en un recipient i foneu-la al microones durant un minut i mig. Després, foneu la xocolata 70% al bany maria. Tot seguit, fora del foc, afegiu la mantega de cacau fosa a la xocolata fosa, barregeu-ho de manera homogènia amb l'ajuda d'una llengua i deixeu-ho refredar fora de la nevera, a temperatura ambient, uns quants minuts.

Finalment, traieu els motllos del congelador, punxeu els bombons amb l'ajuda d'una agulla, banyeu-los amb la barreja de xocolata i mantega de cacau, passeu-los

directament pel cacau en pols de manera que quedin completament arrebossats i poseu-los a la nevera, en un plat o safata plana, fins que l'interior del bombó es descongeli, però es mantingui fred.

I ja per acabar, serviu la safata i mengeu-vos els bombons de seguida.
Anar al contingut