Bomba

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas i Xarim Aresté
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes i en vitamines del grup B, se n'han de menjar les parts més magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 grans d'all

    3 ous

    oli OVE

    llima

    pebre vermell picant

    pebre vermell dolç

    llorer

    vi ranci

    50 g de maizena

    250 g de fumet

    2 patates grosses monalisa

    120 g de carn picada de porc

    sal

    pebre negre

    pa ratllat

PREPARACIÓ

  1. Escaldem 3 vegades 1 gra d'all sense germinat en un recipient amb aigua –freda, al començament, i fins que bulli- i el refredem en un bol amb gel.
  2. Posem el gra d'all blanquejat en un got de batedora de mà, hi afegim 1 ou, oli OVE, sal i unes quantes gotes de llima. Ho emulsionem. Ho reservem a la nevera. Perquè no se'ns talli la maionesa, el millor és tenir tots els ingredients a la mateixa temperatura –en aquest cas, a temperatura ambient.
  3. Posem 120 g de carn picada de porc a la paella a rostir amb un raig d'oli OVE.
  4. Laminem 2 grans d'all per fer un refregit.
  5. Afegim un raig de vi ranci al porc rostit. Volem que els sucres que s'han enganxat a la paella s'integrin a la carn. Deixem que l'alcohol del vi ranci s'evapori i reservem la carn en un bol.
  6. Posem a escalfar en un recipient 250 g de fumet, menys 1 got, que reservem per afegir més tard a la maizena.
  7. Posem a saltar en un recipient els alls laminats i 1 fulla de llorer. Hi afegim 1 cullerada de pebre vermell dolç i una de picant, i ho ofeguem amb vi ranci.
  8. Afegim el fumet calent al refregit.
  9. Desfem 50 g de maizena en el got de fumet reservat i l'afegim al refregit perquè s'espesseixi.
  10. Comprovem que les patates estan cuites i, si és així, les traiem del foc i les deixem temperar.
  11. Pelem les patates i les afegim al bol de la carn. Ho salpebrem i ho aixafem amb  les varetes.
  12. Fem boles de la massa de patata i la carn de la mida d'una mandonguilla gran.
  13. Posem oli abundant en una cassola i l'escalfem.
  14. Preparem el kit d'arrebossar: posem 2 ous en un plat, omplim un altre plat amb farina i, un tercer, amb pa ratllat. Preparem una safata amb paper absorbent.
  15. Passem les boles per la farina, per l'ou i pel pa ratllat i les fregim a la cassola amb l'oli calent. Per treure l'oli sobrer de les patates, les deixem a la safata amb paper.
  16. Les servim en un plat amb salsa picant, maionesa i ratlladura de llima.
Anar al contingut