Bolo de banana (Pastís de plàtan) - Sao Tomé, Sao Tomé i Príncipe

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Osvaldo Vera Cruz Cunha, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 cullerades de sucre
  • 12 cullerades de llet
  • 12 cullerades de farina per a pastissos (ja porta el llevat)
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1 tros de mantega
  • 1 llimona
  • 4 ous
  • 3-4 plàtans madurs

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a temperatura mitjana.
Poseu el sucre en un bol.
Ratlleu la pell de llimona i barregeu-la amb el sucre.
Desfeu la mantega en un cassó i afegiu 14 cullerades al bol del sucre. Barregeu-ho amb la batedora de varetes fins que n'obtingueu una pasta.
Separeu les clares dels rovells. Reserveu les clares i afegiu els rovells al bol. Torneu-ho a remenar amb la batedora de varetes fins que la pasta sigui ben cremosa i un pèl clareta. Mentre ho bateu, aneu-hi afegint les cullerades de llet.
Afegiu-hi la farina i la canyella en pols i torneu a treballar la pasta amb les varetes fins que no hi hagi cap grumoll.
Munteu les clares a punt de neu i incorporeu-les a la pasta.
Peleu i talleu a rodanxes els plàtans. Reserveu-los.
Poseu un motllo de corona al foc amb unes quantes cullerades de sucre. Aneu-lo remenant fins que caramel·litzi. Si us voleu estalviar feina, podeu utilitzar sucre caramel·litzat ja preparat.
Repartiu el sucre caramel per tot el voltant del motllo. Unteu-ne les vores amb una mica de mantega. A mesura que l'aneu passant pel motllo s'anirà desfent amb l'escalfor.
Enganxeu per tot el motllo les rodanxes de plàtan i, després, aboqueu-hi la pasta.
Feu coure el pastís al forn durant uns 20-25 minuts. Per comprovar-ne la cocció, punxeu-lo amb un escuradents.

Anar al contingut