Bollitos de yuca (Pastissets de iuca) - Colòmbia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Doris López, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 iuca
  • fulles de panotxa
  • aigua

PREPARACIÓ

Peleu i trossegeu la iuca. Ratlleu-la i espremeu-la prement-la amb les mans per treure'n el midó. Poseu la polpa espremuda en un colador perquè acabi de treure el màxim de líquid i deixeu-ho reposar una bona estona perquè el midó es dipositi al fons del recipient.
Llenceu el líquid que hi hagi i barregeu el midó del fons amb la iuca ratllada i espremuda. Pasteu-ho fins que noteu que la massa és força compacta.
Poseu-ne porcions generoses entre dues fulles de panotxa i emboliqueu aquests farcellets amb paper d'alumini. Feu-los coure en una olla amb aigua abundant.
Un cop cuits, retireu-ne el paper i la fulla de panotxa de la part superior i talleu-los a trossets.
Serviu els talls damunt de les fulles de panotxa com a aperitiu o acompanyant algun altre plat. També els podeu prendre sols, com a piscolabis.