Boerenkool met wurst (Puré de patata i col amb salsitxes) - Holanda
- Programa: Karakia
- Cuina: Judith Rocosa Cornelissen, Canet de Mar
INGREDIENTS
- patates
- mantega o margarina
- sal
- llet
- salsitxes tipus "frankfurt"
- col verda
PREPARACIÓ
Peleu i talleu les patates. Bulliu-les en aigua abundant amb una mica de sal.
Un cop cuites, aixafeu-les amb una forquilla. Barregeu-hi una mica de mantega o margarina per amorosir aquest puré. Incorporeu-hi un raig de llet i continueu aixafant-les fins que us quedi un puré fi. Bulliu la col tallada a trossos.
Quan la col sigui cuita, traieu-la de l'olla, deixeu-la escórrer i després aixafeu-la amb el puré de patates.
Pel que fa a les salsitxes, heu de comprar-les semblants a les de "frankfurt", però de mida més aviat grossa, envasades al buit.
En un cassó amb aigua, feu-hi bullir les salsitxes, sense treure-les dels envasos, durant uns quants minuts (tan sols perquè s'escalfin).
Després, traieu-les del plàstic i talleu-les a rodanxes no gaire gruixudes. Afegiu aquestes rodanxes de salsitxa al puré, remeneu-ho bé i ja ho podeu servir.
Un cop cuites, aixafeu-les amb una forquilla. Barregeu-hi una mica de mantega o margarina per amorosir aquest puré. Incorporeu-hi un raig de llet i continueu aixafant-les fins que us quedi un puré fi. Bulliu la col tallada a trossos.
Quan la col sigui cuita, traieu-la de l'olla, deixeu-la escórrer i després aixafeu-la amb el puré de patates.
Pel que fa a les salsitxes, heu de comprar-les semblants a les de "frankfurt", però de mida més aviat grossa, envasades al buit.
En un cassó amb aigua, feu-hi bullir les salsitxes, sense treure-les dels envasos, durant uns quants minuts (tan sols perquè s'escalfin).
Després, traieu-les del plàstic i talleu-les a rodanxes no gaire gruixudes. Afegiu aquestes rodanxes de salsitxa al puré, remeneu-ho bé i ja ho podeu servir.