Blueberry pie (Pastís de nabius) - Chichagof, Alaska (Estats Units)

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Lisa McConnell, Barcelona

INGREDIENTS

  • mantega
  • farina
  • aigua
  • sal
  • nabius
  • sucre moreno
  • sucre de vainilla
  • canyella en pols
  • llimona
  • midó de blat de moro

PREPARACIÓ

  1. Preescalfeu el forn a temperatura mitjana-alta.
  2. La mesura de referència per preparar aquest pastís és un got.
  3. Prepareu la base del pastís barrejant mig got de mantega amb un got i mig de farina i un pessic de sal, i afegint-hi l'aigua de mica en mica, a cullerades, per poder controlar-ne la consistència, que ha de ser força compacta. Si utilitzeu un robot de cuina, com va fer la Lisa, en fareu més via.
  4. Un cop tingueu la massa a punt, agafeu-ne la meitat i estireu-la amb un corró sobre el marbre, espolsant-hi una mica de farina perquè no s'hi enganxi.
  5. Esteneu aquesta massa estirada a la base del motllo procurant que les vores quedin ben cobertes.
  6. Poseu 4 gots de nabius en un bol i barregeu-los amb un got de sucre moreno, una mica de sucre de vainilla i canyella en pols al vostre gust. Desfeu 2 o 3 culleradetes de midó de blat de moro en el suc d'una llimona i aboqueu-ho per sobre. Remeneu-ho i aboqueu-ho dins del motllo.
  7. Esteneu l'altra meitat de massa que teniu reservada i feu-hi algunes obertures perquè vagi sortint el vapor de la cocció. Si teniu algun motllo petit amb una forma decorativa el podeu utilitzar i posar la figureta retallada per sobre de la resta del pastís, com a decoració.
  8. Cobriu el pastís amb la massa i assegureu-vos que les vores quedin ben segellades prement-les amb una forquilla. Retalleu-ne la vora sobrera.
  9. Enforneu-ho durant uns 40 minuts i ja tindreu el pastís llest.
  10. El podeu servir sol o acompanyat d'una mica de gelat de vainilla.
Anar al contingut