Blini (Creps russes) - Rússia
- Programa: Karakia
- Cuina: Svetlana Ripoll, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg de farina
- 42 g de llevat
- 3 ous
- mantega
- 1/4 l de llet tèbia
- 30 cl d'aigua tèbia
- 3 cullerades d'oli
- 1 culleradeta de sal fina
- 2 culleradetes de sucre glaç
PREPARACIÓ
Desfeu el llevat, el sucre i la sal en l'aigua tèbia (molt millor si el recipient també l'heu preescalfat). Separeu els rovells de les clares i reserveu-los. Afegiu al recipient la llet, els rovells i la farina, de mica en mica. Aneu-ho remenat fins que n'obtingueu una massa compacta, que deixareu reposar uns 40 minuts a temperatura ambient.
Munteu les clares a punt de neu. Incorporeu-les a la massa a poc a poc, amb l'ajut d'una espàtula. Unteu amb mantega una paella petita (d'uns 12 cm de diàmetre) i coeu-hi a foc mitjà petites porcions de massa que heu d'estendre per tota la paella; els blini us han de quedar ben prims, com si féssiu creps.
A mesura que els tingueu cuits, aneu-los apilant l'un damunt de l'altre i ja els podreu servir.
Els blini es mengen farcits tant de dolç com de salat.
Munteu les clares a punt de neu. Incorporeu-les a la massa a poc a poc, amb l'ajut d'una espàtula. Unteu amb mantega una paella petita (d'uns 12 cm de diàmetre) i coeu-hi a foc mitjà petites porcions de massa que heu d'estendre per tota la paella; els blini us han de quedar ben prims, com si féssiu creps.
A mesura que els tingueu cuits, aneu-los apilant l'un damunt de l'altre i ja els podreu servir.
Els blini es mengen farcits tant de dolç com de salat.