Bledes farcides de bolets i llagostins
- Programa: Benvinguts a l'hort
- Cuina: Ada Perellada
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
Un manat de bledes de fulles grosses
250 g de bolets variats
8 llagostins
1 ceba tendra
1 ceba
8 grans d'all
2 tomàquets
1 nyora
400 ml de brou de peix
1 branca de romaní
1 fulla de llorer
1 raig de conyac
1 cullerada de farina
Oli
Sucre
Sal i pebre
PREPARACIÓ
- En una olla i amb un raig d'oli, coem els caps i les pells dels llagostins, l'all, el llorer i el romaní. Quan s'hagin enrossit, hi afegim la ceba tallada, abaixem el foc per sofregir-la i salpebrem.
- Tallem els tomàquets i els fiquem a l'olla amb una mica de sucre. Esperem que es coguin, que es sofregeixin, ben bé durant uns deu minuts. Rasquem la polpa de la nyora remullada a l'olla
- Ara hi posem un raig generós de conyac i esperem que evapori.
- Aboquem una cullerada de farina, donem un parell de voltes perquè cogui bé. Ho cobrim tot amb brou de peix. Deixem bullir ben bé quinze minuts i colem, prement bé per extreure el suc dels caps i pells de les gambes.
- Escaldem les fulles i les penques de les bledes per separat, en aigua bullint amb un pessic de sal. Les fulles només uns segons, les penques un minut. Ho refresquem immediatament amb aigua i gel.
- Coem els bolets, nets i tallats, en una paella amb un raig d'oli, a foc mig, fins que els bolets perdin l'aigua. Els reservem.
- Piquem la ceba tendra i la sofregim amb les penques de les bledes i els llagostins. Finalment hi afegim els bolets ja cuits. Barregem bé.
- Estirem les fulles de les bledes i farcim. Fem un paquetet. Si se'ns ha refredat molt, ho escalfem al microones, 30 segons. Ho servim amb la salsa ben calenta.