Bledes farcides de bolets i llagostins

INGREDIENTS

  • Un manat de bledes de fulles grosses

    250 g de bolets variats

    8 llagostins

    1 ceba tendra

    1 ceba

    8 grans d'all

    2 tomàquets

    1 nyora

    400 ml de brou de peix

    1 branca de romaní

    1 fulla de llorer

    1 raig de conyac

    1 cullerada de farina

    Oli

    Sucre

    Sal i pebre

PREPARACIÓ

  1. En una olla i amb un raig d'oli, coem els caps i les pells dels llagostins, l'all, el llorer i el romaní. Quan s'hagin enrossit, hi afegim la ceba tallada, abaixem el foc per sofregir-la i salpebrem.
  2. Tallem els tomàquets i els fiquem a l'olla amb una mica de sucre. Esperem que es coguin, que es sofregeixin, ben bé durant uns deu minuts. Rasquem la polpa de la nyora remullada a l'olla
  3. Ara hi posem un raig generós de conyac i esperem que evapori.
  4. Aboquem una cullerada de farina, donem un parell de voltes perquè cogui bé. Ho cobrim tot amb brou de peix. Deixem bullir ben bé quinze minuts i colem, prement bé per extreure el suc dels caps i pells de les gambes.
  5. Escaldem les fulles i les penques de les bledes per separat, en aigua bullint amb un pessic de sal. Les fulles només uns segons, les penques un minut. Ho refresquem immediatament amb aigua i gel.
  6. Coem els bolets, nets i tallats, en una paella amb un raig d'oli, a foc mig, fins que els bolets perdin l'aigua. Els reservem.
  7. Piquem la ceba tendra i la sofregim amb les penques de les bledes i els llagostins. Finalment hi afegim els bolets ja cuits. Barregem bé.
  8. Estirem les fulles de les bledes i farcim. Fem un paquetet. Si se'ns ha refredat molt, ho escalfem al microones, 30 segons. Ho servim amb la salsa ben calenta.
Anar al contingut