Blanqueta de vedella

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rabasseda, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de vedella (jarret)
  • 40 g de mantega
  • 100 g de ceba
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • sal i pebre
  • 1 manat d'herbes aromàtiques
  • 1 got de vi blanc
  • 1 l de brou de vedella
  • 1 tasseta de crema de llet
  • 150 g de xampinyons
  • 100 g de cebes de platillo
  • 10 g de sucre
  • el suc de mitja llimona

PREPARACIÓ

En primer lloc, poseu la meitat de la mantega en una cassola ben calenta.
Abans que se us comenci a posar negra, tireu-hi la carn i remeneu-ho bé, ja que és important que la carn no quedi excessivament daurada. Tireu-hi la ceba picada i quan la tingueu daurada (sense deixar de remenar) incorporeu-hi el vi blanc, salpebreu-ho i deixeu-ho reduir. Després poseu-hi el brou i el manat d'herbes (llorer, farigola, branqueta de canyella i tot envoltat de porro). Deixeu-ho coure aproximadament 1 hora fins que el brou hagi reduït. Traieu el manat i afegiu-hi la crema de llet, prèviament escalfada. D'altra banda, poseu 2 cassons amb aigua a bullir amb la meitat de la mantega que us ha sobrat a cada un, sal i pebre. En un poseu-hi les cebetes; i a l'altre, els xampinyons. Poseu una mica de sucre a les cebes (perquè quedin dolces). Tireu el suc de mitja llimona als xampinyons, perquè no es tornin negres. Tot seguit, aboqueu a la cassola de la carn la picada d'all i julivert. Espereu que s'ho acabi de beure tot, i quan els xampinyons i les cebes s'hagin begut tota la seva aigua, incorporeu-ho a la cassola. Espereu 5 minuts i ja ho podreu servir.