Bissap (Refresc d'hibisc) - Dakar, Senegal

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Moussa Seye, Lleida

INGREDIENTS

  • flors d'hibisc (hibiscus sabdariffa)
  • aigua
  • sucre
  • sucre vainillat
  • aigua de tarongina
  • menta fresca
  • gasosa

PREPARACIÓ

Poseu uns quants grapats de flors d'hibisc en un bol ben gros i deixeu-les en remull amb força aigua.
Endolciu-ho amb unes quantes cullerades de sucre (al vostre gust de dolçor) i remeneu-ho perquè es desfaci.
Tapeu el bol amb un drap perquè no hi pugui caure res a dins mentre reposa. Com més estona ho deixeu reposar, més gustós us quedarà el bissap i amb un color més intens.
Després de deixar-ho reposar, funyiu una mica les flors de bissap perquè deixin anar tot el suc. Coleu-ho i afegiu-hi unes quantes cullerades de sucre, segons el vostre gust de dolçor.
Us ho podeu prendre així o, com fa en Moussa, millorar una mica la recepta afegint-hi un parell de sobrets de sucre vainillat, un rajolí d'aigua de tarongina (aneu amb compte, que té un gust força dominant) i un bon raig de gasosa.
Si us queda massa fort de gust, rebaixeu-ho afegint-hi més aigua i/o més sucre.
Poseu-hi força branques de menta fresca, i deixeu-ho refredar a la nevera fins al moment de servir-ho.