Bhind (Guisat d'ocres) - Pakistan

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Azra Rahman, Badalona

INGREDIENTS

  • 4 cebes grosses
  • 1 kg d'ocres congelades
  • 3 tomàquets madurs
  • 2-3 pebrots verds petits
  • julivert
  • oli
  • sal
  • madrassy masala (barreja picant d'espècies ja preparada)
  • espècies (comí mòlt, gingebre sec, haldi, tatri)

PREPARACIÓ

Talleu les cebes a tires fines. En una paella amb un bon raig d'oli (no cal que sigui calent) poseu-hi a fregir la ceba.
En una altra paella, amb l'oli també fred, aboqueu-hi les ocres i tapeu-les. Aneu remenant, de tant en tant, la paella de la ceba i la de les ocres.
Talleu els tomàquets a trossets i piqueu ben petits els pebrots verds. Reserveu-los.
Afegiu a la paella on es couen les ocres 2 culleradetes de sal, 1 cullerada de madrassy masala i un polsim de cadascuna de les espècies (tatri -una mena d'aroma de llimona-, haldy -semblant al safrà-, comí mòlt i gingebre sec).
Incorporeu la ceba que ja tindreu sofregida a la paella de les ocres, remeneu-ho i torneu-la a tapar. Al cap d'uns quants minuts afegiu-hi el tomàquet i el pebrot verd que teníeu reservats. Remeneu-ho i deixeu-ho coure tapat uns 5 minuts més a foc lent.
Trinxeu ben petit un bon grapat de julivert (només les fulles). Afegiu el julivert a les ocres i torneu-ho a tapar. Ho heu d'anar remenant, perquè les verdures no s'enganxin, però recordeu-vos sempre de tornar a tapar la paella (o cassola) perquè el vapor de la cocció no s'escapi. 5 minuts més i les verdures ja estaran a punt.
Deixeu-ho tapat fins a l'hora de servir-ho, ja que ha de quedar una mica caldós.