Besuc a la sal

INGREDIENTS

  • 1 besuc d'1 kg
  • 1,5 kg de sal seca
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Fem un llit de sal d'un dit, hi posem el besuc net a sobre i el tapem amb sal. Perquè la crosta de la sal s'endureixi hem de posar-hi unes gotes d'aigua abans d'introduir el plat al forn.

Per un peix d'un quilo necessitem 35 minuts de cocció a una temperatura elevada al forn (225º). Per cada ¿ kg més que faci la peça, s'han de comptar de 5 a 10 minuts més de cocció.

Per servir-lo, trenquem la sal amb una cullera, treiem la pell i l'emplatem amanint-lo amb un raig d'oli d'oliva.

És molt important que la sal sigui l'adequada, amb el gra d'una mida especial perquè no penetri dins dels aliments. Ha de permetre crear una capa que no deixi escapar els vapors de la cocció però que, alhora, deixi que la calor entri a dins.