Bescuit gelat

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Jaumet

INGREDIENTS

  • Per a fer el bescuit:
  • 10 rovells d'ou
  • 200 g d'almívar
  • 400 g de nata muntada
  • 50 g de sucre
  • 100 g d'ametlla picada Per a la confitura:
  • 100 g de figues seques
  • 100 g de nous pelades
  • 200 g de sucre
  • 50 cc d'aigua
  • 80 g de mantega

PREPARACIÓ

Comenceu fent el bescuit muntant els rovells en una batedora. Aneu-hi tirant l'almívar poc a poc fins que us quedi el volum triplicat.
D'altra banda, munteu la crema de llet amb sucre fins que us quedi nata. Barregeu-ho amb els rovells tenint en compte que no se us desmunti i afegiu-hi les ametlles picades. Quan tingueu una pasta ben homogènia i sense grumolls, poseu-la en motlles i deixeu-la al congelador ben bé unes 4 hores. Mentrestant feu la confitura. Poseu en una paella una mica de sucre perquè comenci a fer caramel, afegiu-hi la mantega, les figues seques i les nous. Quan estigui ben caramel·litzat, tireu-hi una mica d'aigua. Quan munteu el plat, acompanyeu el bescuit amb la confitura i decoreu-lo amb un espagueti fregit.