Bescuit gelat de festucs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ricard Zamora
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Solana , La Foradada

INGREDIENTS

  • 150 g de festucs crus
  • 150 g de sucre
  • 50 g de margarina
  • 1/4 de l de nata líquida
  • 2 rovells d'ou
  • 4 fulls de gelatina
  • aigua

PREPARACIÓ

Comenceu aquestes postres preparant la pasta de festucs.
Tritureu amb la batedora els festucs crus juntament amb aigua i el sucre. Un cop triturat, afegiu-hi la mantega una mica desfeta i seguiu-ho batent. A continuació, coeu la pasta en un cassó uns 10 minuts. Mentrestant, barregeu en un altre bol els rovells d'ou batuts i el sucre. Després incorporeu els fulls de gelatina (prèviament remullats) a la pasta de festucs perquè es desfacin. Quan estiguin ben dissolts deixeu-ho refredar. Després afegiu-hi la crema d'ous i remeneu-ho. Per acabar el bescuit, encara ho haureu de barrejar amb la nata muntada. Finalment, ompliu un motlle rodó i petit amb la pasta i poseu-ho al congelador unes 6 o 7 hores. Passat aquest temps, traieu el motlle i serviu el bescuit gelat amb un cordó de salsa de llimona i amb un altre de salsa de taronja. Decoreu-ho amb una mica de festuc picat.