Berlina de xia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les llavors de xia són riques en àcids grassos omega 3, tot i que s'han d'aixafar, moldre o mastegar molt bé perquè els puguem aprofitar bé.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 cullerades de xia
- 250 g de farina de pa de pessic
- 200 g de xocolata blanca
- 200 g de llet
- 50 g de mantega
- 15 g de llevat
- 60 g de sucre de llustre
- 40 g de nata
- cardamom
- un rovell d'ou
- una taronja
- sal
- oli de gira-sol
PREPARACIÓ
- Posem a bullir la llet amb un twist de taronja (un trosset en forma d'espiral de la pell de la taronja) amb unes boletes de cardamom.
- Quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar.
- Barregem en un bol un polsim de sal, la farina de pa de pessic, una cullerada de xia, el llevat i el sucre de llustre.
- Batem un ou amb mantega pomada.
- Fem un volcà amb la barreja seca que tenim en el bol i hi posem l'ou i la mantega. Ho amassem tot.
- Colem la llet infusionada. L'afegim al bol on tenim la massa. La pastem dins el bol. Deixem reposar la massa 20 minuts.
- Preparem un bany maria per desfer la xocolata (posarem un bol de vidre dins una olla petita amb un dit d'aigua a foc mínim) amb la nata.
- Preparem per fregir una cassola fonda amb oli de gira-sol.
- Traiem la massa del bol, hi donem forma de berlina, i ho anem fregint. Deixem les berlines ja fregides a sobre d'un paper sulfurat.
- Les napem amb xocolata i hi espolsem la resta de xia per sobre.