Beriani (Guisat de pollastre amb arròs) - Pakistan

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Huma Jamshed, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 pollastre
  • 1 kg d'arròs
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 cebes
  • bitxos
  • 4-5 cullerades de sofregit de tomàquet
  • 1 iogurt cremós (tipus grec)
  • 3-4 alls
  • fulles de menta fresca
  • gingebre
  • garam massala (preparat d'espècies)
  • uns brins de safrà

PREPARACIÓ

Prepareu un sofregit de tomàquet, en el cas que no utilitzeu salsa de tomàquet ja preparada, i reserveu-lo.
En una cassola, sofregiu-hi la ceba. Quan sigui rossa, hi afegiu el gingebre ratllat i els alls picats. Un cop tingueu el sofregit a punt, incorporeu-hi el pollastre (tallat al vostre gust) i el garam massala (una barreja d'espècies que trobareu ja preparada a les botigues d'alimentació pakistaneses) Remeneu-ho sovint. El pollastre s'ha d'anar daurant, sense que s'enganxi a la cassola.
Poseu a bullir l'arròs (molt millor si utilitzeu arròs del tipus basmati). A mig coure el pollastre, afegiu a la cassola el sofregit de tomàquet (o la salsa de tomàquet fregit ja preparada). Remeneu-ho bé. Quan l'arròs estigui a mitja cocció, el retireu del foc, l'escorreu i el reserveu.
Afegiu a la cassola del pollastre una capa de tomàquets madurs, tallats a trossos grossos; per sobre dels tomàquets hi poseu els bitxos tallats petits i, per sobre, les fulles de menta fresca tallades . Aboqueu l'arròs que teniu reservat a sobre de tot.
Desfeu uns brins de safrà en una mica de llet (o aigua) i aboqueu-lo per damunt l'arròs.
Cobriu la cassola amb un drap de fil i poseu-hi la tapa a sobre. D'aquesta manera evitareu que el vapor de la cocció s'escapi. Al cap de 20 minuts ja estarà a punt per servir-lo.
Anar al contingut