Beixamel
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 80 g de mantega
- 80 g de farina refinada
- 700 cl de llet sencera
- 1 g de nou moscada ratllada
- sal
- pebre blanc
- 1 safata de canelons sense beixamel
- 50 g de formatge emmental ratllat
PREPARACIÓ
1. Poseu part de la mantega en una cassola de fons antiadherent.
2. Sofregiu-hi la ceba fins que sigui ben rossa.
3. Afegiu-hi la resta de la mantega i, quan s'hagi desfet, la farina. Deixeu que es cogui fins que no faci olor de farina i sigui rossa.
4. Poseu la llet en un cassó i bulliu-la amb la nou moscada i el pebre blanc.
5. Després, afegiu-la a la cassola on teniu el roux a poc a poc i remenant-ho amb una espàtula.
6. Finalment, deixeu-ho coure tot fins que la beixamel es desenganxi de les parets de la cassola.
7. Poseu una mica de mantega al fons d'una safata que pugui anar al forn. Poseu-hi una mica de beixamel, els canalons, cobriu-ho amb beixamel i escampeu-hi el formatge ratllat.
8. Gratineu-ho al forn.
2. Sofregiu-hi la ceba fins que sigui ben rossa.
3. Afegiu-hi la resta de la mantega i, quan s'hagi desfet, la farina. Deixeu que es cogui fins que no faci olor de farina i sigui rossa.
4. Poseu la llet en un cassó i bulliu-la amb la nou moscada i el pebre blanc.
5. Després, afegiu-la a la cassola on teniu el roux a poc a poc i remenant-ho amb una espàtula.
6. Finalment, deixeu-ho coure tot fins que la beixamel es desenganxi de les parets de la cassola.
7. Poseu una mica de mantega al fons d'una safata que pugui anar al forn. Poseu-hi una mica de beixamel, els canalons, cobriu-ho amb beixamel i escampeu-hi el formatge ratllat.
8. Gratineu-ho al forn.