Beixamel

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 80 g de mantega
  • 80 g de farina refinada
  • 700 cl de llet sencera
  • 1 g de nou moscada ratllada
  • sal
  • pebre blanc
  • 1 safata de canelons sense beixamel
  • 50 g de formatge emmental ratllat

PREPARACIÓ

1. Poseu part de la mantega en una cassola de fons antiadherent.
2. Sofregiu-hi la ceba fins que sigui ben rossa.
3. Afegiu-hi la resta de la mantega i, quan s'hagi desfet, la farina. Deixeu que es cogui fins que no faci olor de farina i sigui rossa.
4. Poseu la llet en un cassó i bulliu-la amb la nou moscada i el pebre blanc.
5. Després, afegiu-la a la cassola on teniu el roux a poc a poc i remenant-ho amb una espàtula.
6. Finalment, deixeu-ho coure tot fins que la beixamel es desenganxi de les parets de la cassola.
7. Poseu una mica de mantega al fons d'una safata que pugui anar al forn. Poseu-hi una mica de beixamel, els canalons, cobriu-ho amb beixamel i escampeu-hi el formatge ratllat.
8. Gratineu-ho al forn.