Bavaresa de maduixots

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els maduixots ens aporten antioxidants com els flavonoides, un pigment natural que li proporciona el seu color vermell, i vitamina C.

INGREDIENTS

  • 1/2 k de maduixots

    200 g de sucre blanc

    5 fulls de gelatina

    300 g de nata 35%

    3 regalèssia de maduixa

    1 manat d'alfàbrega

    1 llimona

    3 cookies

PREPARACIÓ

Netegem i tallem els maduixots de mida per a macedònia. 

En un pot cuinem els maduixots amb 75 g de sucre –segons si la fruita és més o menys madura-, unes gotes de llimona i les tres regalèssies de maduixa picades, durant 30 minuts.

Un cop cuinat ho triturem amb la batedora i ho colem.

Hidratem les làmines de gelatina en un bol amb aigua i glaçons.

En un pot fem que arrenqui el bull i hi afegim les fulles d'alfàbrega, ho cobrim i ho deixem que infusioni 10 minuts.

Afegim les làmines de gelatina al coulis de maduixa i ho coem uns 2 minuts fins que es fonguin, però no ha de bullir. Ho deixem reposar fins que arribi a temperatura ambient.

Incorporem la nata al coulis i ho poem a les mànegues de pastisseria que calguin.

Refrigerem la mànega de pastisseria 3 hores.

Per fer les làmines de caramel fonem 125 g de sucre en un pot i quan estigui daurat, l'estirem entre dues làmines de paper sulfurat. Deixem que refredi.

En un morter desfem les galetes fins que tinguin una textura i aspecte semblants a un crumble (aspecte de molles).

Muntem el plat: crumble per sota, làmina de caramel, crema , crumble i làmina de caramel.