Bastela marroquina de tudó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni Castaño
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ateneu gastronòmic, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 tudons
- 2 cebes
- 2 cullerades d'ametlles
- 50 g de mantega
- 1/2 l d'aigua
- safrà mòlt
- 1 culleradeta de gingebre
- 2 cullerades de coriandre picat
- 1 cullerada de julivert picat
- 1 cullerada de canyella en pols
- 120 g de sucre
- 4 fulls de pasta brick
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el tudó en una cassola, afegiu-hi gingebre, canyella, ceba picada, un bocí de mantega i aigua.
Incorporeu-hi safrà mòlt i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Després piqueu finament la carn del tudó. Per fer la salsa, poseu el tudó trinxat amb ceba i espècies en un bol i afegiu-hi ametlles picades, julivert, coriandre picat, una cullerada de sucre i els rovells d'ou. Barregeu-ho i poseu-ho en una paella calenta. Retireu-ho abans que quedi massa cuit. Després poseu el tudó trinxat i la salsa sobre la pasta de brick, aplaneu-ho i embolique-ho com si fos un sobre. Pinteu la pasta de brick amb una mica d'ou per daurar-la. Llavors ja podeu posar-ho al forn a una temperatura força alta durant 10 minuts. Per muntar el plat, poseu-hi una mica de canyella i sucre al damunt.
Incorporeu-hi safrà mòlt i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Després piqueu finament la carn del tudó. Per fer la salsa, poseu el tudó trinxat amb ceba i espècies en un bol i afegiu-hi ametlles picades, julivert, coriandre picat, una cullerada de sucre i els rovells d'ou. Barregeu-ho i poseu-ho en una paella calenta. Retireu-ho abans que quedi massa cuit. Després poseu el tudó trinxat i la salsa sobre la pasta de brick, aplaneu-ho i embolique-ho com si fos un sobre. Pinteu la pasta de brick amb una mica d'ou per daurar-la. Llavors ja podeu posar-ho al forn a una temperatura força alta durant 10 minuts. Per muntar el plat, poseu-hi una mica de canyella i sucre al damunt.