Bastela marroquina de tudó

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Toni Castaño
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ateneu gastronòmic, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 tudons
  • 2 cebes
  • 2 cullerades d'ametlles
  • 50 g de mantega
  • 1/2 l d'aigua
  • safrà mòlt
  • 1 culleradeta de gingebre
  • 2 cullerades de coriandre picat
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 1 cullerada de canyella en pols
  • 120 g de sucre
  • 4 fulls de pasta brick
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el tudó en una cassola, afegiu-hi gingebre, canyella, ceba picada, un bocí de mantega i aigua.
Incorporeu-hi safrà mòlt i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Després piqueu finament la carn del tudó. Per fer la salsa, poseu el tudó trinxat amb ceba i espècies en un bol i afegiu-hi ametlles picades, julivert, coriandre picat, una cullerada de sucre i els rovells d'ou. Barregeu-ho i poseu-ho en una paella calenta. Retireu-ho abans que quedi massa cuit. Després poseu el tudó trinxat i la salsa sobre la pasta de brick, aplaneu-ho i embolique-ho com si fos un sobre. Pinteu la pasta de brick amb una mica d'ou per daurar-la. Llavors ja podeu posar-ho al forn a una temperatura força alta durant 10 minuts. Per muntar el plat, poseu-hi una mica de canyella i sucre al damunt.