Barretes energètiques de quinoa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La quinoa és un cereal com el blat o l'arròs, ric en hidrats de carboni d'absorció lenta. La fruita seca és rica en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.

INGREDIENTS

  • 3 cullerades de quinoa
  • 3 cullerades de flocs de civada crus
  • un grapat d'avellanes crues
  • un grapat de pinyons crus
  • un grapat d'ametlles crues
  • 3 cullerades de mel
  • 3 clares d'ou
  • una cullerada de cacau en pols
  • un grapat de panses
  • oli d'oliva verge extra
  • poma fuji
  • cacau en pols sense sucre
  • aigua
  • sucre
  •  

PREPARACIÓ

1.- Bullim la quinoa durant uns 15 minuts.
2.- La colem i l'estirem en una safata de forn amb paper sulfurat. La courem al forn entre 5 i 10 minuts a 200º.
3.- Pelem i tallem la poma fuji a trossets petits, la posem en una altra safata de forn i l'enfornem.
4.- Separem 3 clares dels rovells i les muntem amb un pessic de sal.
5.- Hi afegim un parell de cullerades de cacau i acabem de muntar les clares.
6.- Seguidament, hi afegim unes gotetes d'oli, un grapat d'ametlles crues, un altre grapat d'avellanes, un altre de pinyons i un de panses. També hi afegim 3 cullerades de mel i 3 de flocs de civada, que és el que farà de farina, d'aglutinador, de tota la massa.
7.- Aboquem la poma que teníem al forn en un pot amb una mica d'aigua i la barregem amb sucre. Abaixem el foc i anem remenant, de mica en mica, perquè la poma vagi deixant anar tots els líquids, es barregi amb el sucre i acabi fent una mena de compota de poma cristal·litzada.
8.- Finalment, aboquem la quinoa a la massa de les barretes i ho remenem tot perquè quedi una pasta ben lligada.
9.- Emmotllem les barretes i les fiquem al forn 30 minuts a 180º.
10.- Un cop ha passat el temps, ho deixem refredar i ja podem menjar les barretes amb el sucre de poma per sobre.